Municipiul Târgoviște, deschizător de drumuri pe zona de accesare a fondurilor europene

Publicitate

Administrația locală târgovișteană, exemplu de bună practică la întocmirea de proiecte și accesarea de fonduri europene. Conștientă fiind că atragerea de fonduri europene reprezintă o șansă reală de devoltare, echipa administrativă a municipiului Târgoviște s-a mobilizat rapid, a întocmit proiecte eligibile și astfel a reușit să se claseze astăzi pe primul loc la accesarea de fonduri pe mai multe Axe prioritare de finanțare nerambursabilă, precum Axa 10 sau Axa 4.

La momentul acesta Târgoviște este singurul municipiu care a depus proiecte pe cele două axe de finanțare și singurul municipiu reședință de județ care a reușit să obțină finanțare pentru implementarea unui proiect extrem de important, mai ales pentru un oraș european, respectiv realizarea a patru stații electrice de încărcare pentru autovehicule în diverse zone ale orașului.
„Municipiul Târgoviște este deschizător de drumuri în cel puțin patru domenii pe zona de finanțare nerambursabilă și când spun acest lucru mă refer la următoarele aspecte… Municipiul Târgoviște este prima unitate administrativ teritorială din întreaga regiune de dezvoltare Sud Muntenia care a depus proiecte pe Axa 10, este vorba de primele două proiecte pe zona de reabilitare a infrastructurii educaționale și anume proiecte care vizează reabilitare, modernizarea, extinderea, dotarea Școlii Nr.13 „Matei Basarab” și de asemenea proiectul care este similar și care privește Școala Nr.8 „Mihai Viteazu”. Prin aceste două proiecte administrația locală târgovișteană accesează 80% din bugetul total alocat pe Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia… Să sperăm că acest buget va fi suplimentat, am văzut că s-a prelungit perioada de depunere a proiectelor și de asemenea s-au simplificat și criteriile de punctaj, în sensul că nu mai este acea condiționare cu un punctaj superior. De asemenea, pe Axa 4, care este axa dedicată municipiilor reședință de județ, municipiul Târgoviște este singura unitate administrativ teritorială din regiunea Sud Muntenia, deci din toate cele șapte județe, care a depus proiect. Este vorba de proiectul care vizează Grădinița Nr.8 „Rază de Soare”… Axa 4 vizează aspecte care țin de mobilitatea urbană, de zona de regenerare urbană pe spațiile verzi, dar și această componentă de infrastructură educațională, să sperăm că în 2-3 luni situația se va reglementa și vom putea discuta de o accesare importantă a fondurilor europene… Sigur că situația va fi schimbată o dată cu depunerea proiectelor pe ceea ce înseamnă transportul public în comun, care reprezintă principala componentă de finanțare pe Axa 4. Mai avem un aspect la care administrația locală târgovișteană este în acest moment singura administrație care accesează acest tip de proiect, este vorba de stațiile de încărcare electrice. Municipiul Târgoviște este și de data aceasta singura unitatea administrativ teritorială din România care a accesat un asemenea proiect. Deocamdată doar municipiul Târgoviște a reușit să acceseze programul care a fost lansat de către AFM”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!