Municipiul din România cu cel mai mare buget din istoria sa! Metroul, printre proiectele ce vor demara anul acesta

default
Publicitate

Municipiul din România cu cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată se pregătește să devină a doua localitate din țară care va avea linii de metrou.

Este vorba despre Cluj-Napoca, localitate al cărei buget, considerat cel mai mare din istorie, este de 721 milioane de euro.

Potrivit primarului Emil Boc, acest lucru reflectă „viziunea politică a alianței PNL-UDMR”, iar bugetul va fi împărțit astfel: 43% merg pentru dezvoltare (406 milioane de euro) şi restul pentru funcţionare (314 milioane de euro).

„Avem o creştere de 25% faţă de bugetul anului anterior, bazată pe investiţii, cea pe consum e ca un foc de artificii, produce rezultate pe moment, dar când s-au terminat artificiile ne scufundăm în beznă”, a spus Emil Boc.

Printre cele 24 de proiecte care vor începe efectiv în acest an se numără și cele care, până mai ieri, păreau un vis: centura metropolitană, metroul, care intră în faza de lucru în Floreşti, Spitalul Regional de Urgenţă, conectarea Clujului la autostradă, Hub-ul educaţional din Borhanici, un cămin de bătrâni, pistă de biciclete Calea Turzii – strada Observatorului. Cele 24 de investiții au o valoare de 240 de milioane de euro.

Alte proiecte vizează aducerea a 18 autobuze electrice noi şi reabilitarea termică a 16 blocuri.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!