Ministrul Educației: Vor fi bani pentru încălzire, nu se justifică inițiativele izolate de reducere a temperaturilor în școli

Publicitate

”Vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece”, este mesajul transmis astăzi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu!

Oficialul susține că vor fi asigurate condiţii de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece, iar Guvernul va asigura plata diferenţelor de preţ pentru orice eventuală fluctuaţie a costului la energie.

Totodată, ministrul a spus că nu se justifică eventuale “iniţiative izolate” luate la nivel local de reducere a temperaturii în unităţile de învăţământ.

”Toate inspectoratele şcolare judeţene vor lua legătura cu autorităţile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educaţie. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile”, a mai susţinut ministrul.

Ministrul Cîmpeanu a amintit că proiectul Legii educaţiei “România Educată” prevede creşterea de patru ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia. ”

”Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse şcolare şi de extinderea programului Masa Caldă, asigurarea funcţionării şcolilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a scris Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!