Membrii echipei Facebook studiază de 2 ani, în secret, efectele negative ale Instagramului asupra tinerilor. Platforma generează depresie și anxietate

Publicitate

Deși de multe ori au oferit răspunsuri evazive la întrebările legate de efectele platformei Instagram, a ieșit la iveală informația potrivit căreia reprezentanții Facebook studiază de aproximativ 2 ani influențele pe care le are platforma asupra tinerilor și adolescenților. Informațiile au fost furnizate de o persoană care lucrează în firmă și  chiar se ocupă cu studierea fenomenului, scrie Antena3.ro.

Analiza a început încă din 2019, iar rezultatele de moment sunt dezastruoase. Utilizarea frecventă a Instagramului duce la anxietate și depresie, iar procentele sunt mult mai ridicate în rândul fetelor, care se confruntă și cu diminuarea stimei de sine.

”Pentru una din trei fete, înrăutățește și problema imaginii de sine. 32% dintre tinere au spus că atunci când se simt rău în legătură cu imaginea de sine, Instagramul înrăutățește aceste stări”, se menționează în The Wall Street Journal, potrivit Antena3.ro.

Așadar, compania Facebook, care a preluat din acest an Instagramul, este conștientă de efectele pe care le produce această platformă. Ba chiar și unii dintre utilizatori s-au arătat deranjați de-a lungul timpului de postările care provoacă depresie, de conținutul necorespunzător sau de situațiile în care au ajuns să se compare cu alte persoane.

Printre alte informații cuprinse în studiul realizat de Facebook apare și faptul că majoritatea adolescenților de la nivel mondial petrec mai mult de 2 ore zilnic pe rețelele de socializare, iar procentul care măsoară anxietatea tinerilor a crescut la 70% în ultimii 26 de ani, scrie sursa citată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!