Medicul Tudor Ciuhodaru, despre restricțiile dure din Austria: “Un act de pedepsire a nevaccinaților”

Publicitate

Austria este prima țară care a implementat lockdown-ul autorizat pentru persoanele nevaccinate de peste 12 ani. Acestea vor avea de respectat reguli stricte, astfel încât să se limiteze cât mai mult răspândirea virusului, având în vedere că în ultima perioadă s-au raportat foarte multe persoane infectate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie să iasă din casă decât pentru rezolvarea problemelor esențiale, precum cumpărăturile alimentare sau pentru mersul la medic.

Tudor  Ciuhodaru a declarat, referitor la aceste lucruri, că este mai mult un act de pedepsire a nevaccinaților și nu o modalitate de protecție:

„Ceea ce se întâmplă în Austria arată din nou că suntem pe un teren minat. Pare mai mult un fel de pedepsire a nevaccinaților. Pentru că certificatul de vaccinare arată că ești vaccinat și atât. Nu știi dacă ești imunizat, dacă ești infectat și transmiți boala mai departe. (…) Este o altă decizie politică, de altfel aberantă”, a spus, medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit Dcnews.ro.

În Austria aproximativ 65% din populație este complet vaccinată, fiind una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Între timp, rata de infectare de șapte zile este de peste 800 de cazuri la 100.000 de persoane, una dintre cele mai ridicate din Europa, scrie Dcnews.ro. În acest context s-au impus măsurile dure pentru persoanele nevaccinate, care vor ține pentru început doar 10 zile.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!