Maternitatea Târgoviște solicită ridicarea la gradul trei

Publicitate

La Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște s-au născut, în 2016, 2.074 de copii, dintre care 236 prematuri, 287 având nevoie de îngrijiri în terapie intensivă. Cu toate că maternitatea este de grad doi, niciun nou-născut cu patologii grave nu a fost transferat către o altă unitate spitalicească superioară, pentru că nu au existat locuri disponibile, ceea ce pune problema transformării acestei maternități într-una de grad trei.

În prezent, maternitatea a solicitat ridicarea în grad, dar Ministerul Sănătății nu a luat, încă, nicio măsură. În total, există 22 de unități medicale de nivel 3, dintre care 9 în București.
Dr. Roxana Aldea, șefa secției de nou-născuți de la Maternitatea Târgoviște, a explicat recent, la conferința de presă organizată alături de Organizația Salvați Copiii, importanța aparaturii medicale performante: ”În maternitatea Târgoviște necesită suport respirator aproximativ 60 de copii pe an. Ventilatoarele existente sunt adeseori insuficiente sau clachează din cauza vechimii (cel mai vechi este din anul 2004, cel mai nou, din 2013). Achiziția unui aparat nou și performant a devenit impetuos necesară, în condițiile în care această maternitate de grad doi desfășoară de ani buni activitate de maternitate de grad trei și se află în prezent în proces de evaluare în vederea creșterii gradului”.
Maternitatea din Târgoviște este singura de grad doi care deservește județul Dâmbovița și singura maternitate din județ care are medici pentru toate cele trei specialități: obstetrică, neonatologie și terapie intensivă. Recent, secția a primit o donație importantă din partea Organizației Salvați Copiii România, un ventilator de suport respirator în valoare de 23.500 de euro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!