Mai mulți dâmbovițeni au întâmpinat cu flori și aplauze cortegiul Reginei Mamă Elena

Publicitate

Mai mulți dâmbovițeni au întâmpinat, astăzi, cortegiul funerar cu sicriul Reginei Mamă Elena cu flori și aplauze, după ce acesta trecut prin localitățile Bâldana, Titu și Găești. Regina Mamă Elena a fost repatriată pentru a fi reînhumată la Curtea de Argeș, alături de Regele Mihai I, fiul ei.

Potrivit Casei Regale, Majestatea Sa Margareta a dorit ca, în mod simbolic, sicriul Reginei Elena să plece spre Curtea de Argeș de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina Mamă și Regele Mihai au fost forțați să-l părăsească. La Curtea de Argeș, sicriul Reginei Mamă Elena a fost depus în Catedrala istorică Arhiepiscopală și Regală.

Mâine, la ora 13.00, va avea loc ceremonia de reînhumare în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. Cortegiul funerar a fost însoțit de IPS Nifon Mihăiță și vicarul Ionuț Ghibanu.

Regina Elena a murit în Elveția, la 29 noiembrie 1982, timp în care România se afla sub dictatura comunistă. Ea fost înmormântată la cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne. Regina Elena se va alătura suveranilor României moderne la 71 de ani de la plecarea în exil și la 37 de la deces.

Sursă foto: cronica-găeștiului.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!