Lansări la Bookfest 2018. Cărți dedicate Centenarului la Editura Cetatea de Scaun Târgoviște

Publicitate

Două lucrări  ”de care era nevoie” – ”Noi despre vecini și vecinii despre noi. Manualele de istorie din Republica Moldova, România și Ucraina” – autor dr. Sergiu Musteață și ”Basarabia la un secol de la Marea Unire. O istorie politică a Republicii Moldova (1991-2018)” – autori dr. Dorin Cimpoeșu și dr. Sergiu Musteață, apărute zilele acestea la Editura Cetatea de Scaun din Târgoviște, au fost lansate la Bookfest 2018, unul dintre cele mai mari târguri de carte din România, aflat în desfășurare la Romexpo București până în seara de 3 iunie.

În fața unui public interesat de subiect, au vorbit despre cele două lucrări: dr. Silviu Miloiu, dr. Eugen Palada, dr. Mihai Manea și autorii – dr. Sergiu Musteață și dr. Dorin Cimpoeșu.

”Sergiu Musteață lansează cartea într-un context deosebit de critic, în care se promovează ideea revenirii la manualul unic. Orice fel de carte care ajută la înțelegerea și predarea istoriei este binevenită”, a declarat dr. Eugen Palada despre volumul ”Noi despre vecini și vecinii despre noi”. Despre propria lucrare, dl Sergiu Musteață nu a vorbit prea mult, lăsând plăcerea cititorului de a o descoperi, însă a subliniat că așteaptă abordări critice și mai ales ca cititorii ”să atragă atenția politicienilor să ia în considerare vecinii”.

A doua lucrare – ”Basarabia la un secol de la Marea Unire. O istorie politică a Republicii Moldova (1991-2018)” – abordează, așa cum spune și titlul – istoria politică a Basarabiei.

”Am vrut să arăt ce fac acum cei din Basarabia. În carte găsești răspunsurile la foarte multe probleme, găsiți explicația desprinderii Basarabiei de Imperiul Sovietic. Veți găsi aspecte despre pervertirea minții basarabenilor, creându-se impresia că sunt altceva decât români. Rămân întrebările: unde este acum Basarabia, se va uni cu România, va avea altă cale pe care va evolua? Mulțumesc celor care au făcut posibilă publicarea acestei cărți”.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele