Echipa naționala U19 a României s-a reunit, sâmbătă după-amiază, pentru “dubla” amicală cu Macedonia, programată pe 31 august, și respectiv 2 septembrie. În cadrul lotului convocat de selecționerul Adrian Boiangiu se regăsesc doi portari dâmbovițeni: Andrei Vlad și Marian Aioani.
Primul este portar la FCSB București, iar al doilea la Chindia Târgoviște. În ceea ce-l privește pe Aioani, acesta a fost folosit de Nicu Croitoru în disputa cu Foresta Suceava, câștigată de Chindia cu 6-0. Tânărul goal-keeper a fost trimis pe teren în actul secund, în locul mult mai experimentatului Iustin Popescu, achiziționat în această vară de la Dinamo București. Lotul României cuprinde următorii jucători pentru “dubla” amicală cu Macedonia: Andrei Vlad (FCSB București), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Alexandru Costache (Concordia Chiajna) – portari, Denis Hăruț, Cristian Podină (ambii ACS Poli Timișoara), Cristian Băluță, Robert Neciu (ambii Viitorul Constanța), Constantin Dima (Sepsi Sfântu Gheorghe), Andrei Trușescu (AS Roma), Ricardo Grigore (Dinamo București) – fundași, Radu Boboc, Mihai Ene (ambii Viitorul Constanța), Vlad Dragomir (Arsenal), Rareș Lazăr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe, Florin Vasile (ambii in Vasile i (eș), anța), ) – fundașrtari,ian Aioani (Chindia Târgoviște), onat în această vară de la Dinamo București. Dinamo), Radu Bârzan (FC Argeș), Claudiu Micovschi (FC Genoa), George Merloi (Rennes), Andrei Cordea (Novara Calcio) – mijlocași, Robert Moldoveanu (Dinamo), George Ganea (AS Roma) și Andrei Sîntean (Slavia Praga).
Securitatea la incendiu, autorizațiile și documentele necesare, dar și responsabilitatea tuturor factorilor, de la autorități la proiectanți și constructori, discutate în cadrul unei întâlniri fără precedent organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență la Târgoviște.
Având tema avizare/autorizare din punct de vedere al securității la incendiu, aceasta va avea loc luni – 16 octombrie 2017, începând cu ora 10:00, la Casa Tineretului (Clubul Studenţilor din microraionul 6) din Târgovişte. Alătruri de reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, se vor afla reprezentanţi ai autorităţilor publice locale (toate primăriile din judeţ), ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, proiectanţi, verificatori de proiecte şi reprezentanţi ai operatorilor economici care deţin construcţii şi funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu.
În cadrul acestei întâlniri se vor aborda următoarele subiecte:
• cadrul legislativ european prin care se stabilesc cerințele fundamentale aplicabile construcțiilor, cu accent pe cerința ” securitate la incendiu”;
• cadrul legislativ național privind calitatea în construcții și autorizarea executării lucrărilor în construcții;
• categoriile de construcții și amenajări pentru care trebuie obținute avizul și autorizația de securitate la incendiu;
• documentele necesare obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu;
• obligația obținerii atorizației de securitate la incendiu și sancțiunea contravențională care se aplică pentru funcționarea fără acest act de autoritate;
• obligațiile proiectanților, verificatorilor de proiecte și ale beneficiarilor/ investitorilor, statuate atât în legislația specifică apărării împotriva incendiilor, cât și în cea specifică domeniului construcții.