La munte e deja iarnă. Mobilizare generală

Publicitate

Avertizările meteo, valabile pentru toată țara, dar și pentru județul Dâmbovița, au… stricat și week-end-ul autorităților. În condițiile în care România este până luni seară sub atenționare meteo cod galben, iar la munte – cod portocaliu, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că este pregătit să intervină, la nivel național, cu peste 20.000 de angajați aflați în serviciu – polițiști, pompieri și jandarmi – cu aproximativ 9000 de mijloace tehnice de intervenție.

Resursele aflate în teren pot fi suplimentate, în funcție de situație, cu peste 15.000 de angajați și aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenție, mai informează MAI.
Pentru că sunt zone naționale în care iarna s-a instalat deja (în Dâmbovița, în Bucegi, a nins), recomandarea principală a polițiștilor rutieri este ca șoferii să nu plece la drum în zonele montane fără anvelope de iarnă și să respecte indicațiile agenților.
MAI atenționeaxă că, pe măsură ce anumite segmente de drum vor reprezenta risc pentru circulația rutieră, acestea vor fi închise și se vor anunța rute alternative. Toate aceste decizii vor fi comunicate prin platforma Infotrafic a Poliției Române.
În Dâmbovița, duminică s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care monitorizează evoluția vremii și intervine în cazul în care situațiile o impun.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!