Joc memorabil: Slovan Liberec – Dinamo, un meci cu 20 de penalty-uri | VIDEO

JUCATORI DINAMO IN GENUNCHI
Publicitate

La sfârșitul stagiunii 2008/2009, Dinamo termina pe locul 3 în clasament, loc care îi asigura un loc direct în Play-Off-ul Europa League. Sorții decideau atunci ca echipa condusă de pe bancă de Dario Bonetti să se lupte cu cehii de la Slovan Liberec pentru accederea în grupele competiției.
România stătea extrem de bine în clasamentul coeficiențiilor la acea vreme, locul 7, ceea ce însemna 6 echipe în cupele europene: Unirea Urziceni în Grupele Ligii Campionilor, FC Timișoara în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor, Dinamo și CFR Cluj în turul 3 preliminar al Europa League, FC Vaslui în turul 3 preliminar și Steaua în turul 2.

Meciul tur ai dinamoviștilor s-a disputat pe stadionul din Ștefan cel Mare, o partidă de tristă amintire pentru “câinii roșii”. La scorul de 2-0, suporterii dinamoviști au intrat pe teren iar arbitrul austriac Einwaller nici n-a stat pe gânduri și a fluierat finalul meciului. Dinamo urma să piardă cu 3-0 la masa verde. Returul avea să se joace la Liberec peste o săptămână, partida începând de la 3-0 pentru gazde.
Dinamo începea meciul cu Matache – Zie Diabate, Cosmin Moți, Djakaridja Kone, Ianis Zicu, Gabriel Boștină, Ionel Dănciulescu (căpitanul echipei), Francisco Molinero, Andrei Cristea, Adrian Cristea și Dragoș Grigore. Pe banca de rezervă au fost Emilian Dolha, Laurențiu Rus, Marius Niculae, Gabriel Torje, Adrian Scarlatache, Gabi Tamaș și Claudiu Niculescu. Antrenor era același ca și în meciul tur, italianul Dario Bonetti.

Dinamoviștii au un debut de meci excelent și deschid scorul în minutul 2 prin Andrei Cristea care șutează de la marginea careului de la 16 metri după o pasă perfectă a lui Boștină. Dinamo s-a aflat mai tot timpul la cârma partidei, cu multe șanse la poarta cehilor, chiar și o bară a lui Zicu, însă scorul la apuză rămâne minim, 1-0 pentru echipa noastră. După pauză, Bonetti face o schimbare foarte inspirată, intrpducându-l pe Marius Niculae în locul lui Dănciulescu. Atacantul avea să fie decisiv pentru dinamoviști reușind să dubleze avantajul de pe tablelă în minutul 57 pentru ca apoi să trimită meciul în prelungiri cu 10 minute înainte de cele 90 de minute regulamentare.

După cele două reprize de prelungiri, scorul a rămas 3-0 (3-3 la general) trecându-se la loviturile de departajare.
Pentru a afla echipa câștigătoare s-au execut 20 de penalty-uri. Din partea echipei noastre, Ianis Zicu a fost singurul care a ratat, iar de partea cealaltă au ratat Gecov și Liska.

După această calificare istorică reușită de Dinamo, s-au scos DVD-uri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!