INTERVIU | Monika Broșovszky–Boriga, la Târgoviște ca “secund” al României U18 de baschet feminin. “Naționala e pregătită pentru Campionatul European”

Publicitate

Monika Broșovszky – Boriga ne-a vorbit într-un interviu cum se prezintă naționala U18 a României cu 11 zile înainte de participarea la Campionatul European – Divizia B.

Fosta jucătoare emblematică a țării și “secundul” lui Cătălin Tănase la România U18 a considerat că micile “tricolore” sunt pregătite pentru Europene după ce s-a încheiat în forță turneul internațional de la Târgoviște. De asemenea, aceasta a vorbit într-o anumită măsură și de CSM Târgoviște, echipă la care a fost legitimată o perioadă.

Rep.: Monika, naționala U18 a României a mers ceas la turneul internațional de la Târgoviște.  Trei victorii din tot atâtea meciuri…

Într-adevăr, așa este. Felicit fetele pentru comportarea bună la acest turneu. Suntem într-o continuă creștere și mergem mai bine de la un meci la altul.

Rep.: Sunt pregătite fetele pentru turneul final al Campionatului European?

În acest moment sunt pregătite. E normal să mai apără mici greșeli din care trebuie să învățăm și pe care trebuie să le corectăm cât mai repede. Cum sunt și ele la început de drum trebuie să avem cu toții răbdare .

Rep.: Ce obiectiv are România la turneul continental?

Obiectivul va fi o clasare cât mai bună. Ne dorim să atingem fazele finale ale competiției.

Rep.: Din această generație câte jucătoare crezi că pot face pasul la echipa mare?

Sper să facă pasul toate fetele pentru că formează o generație de excepție. Toate pot ajunge, dar numai cu  multă muncă  și cu nenumărate sacrificii. Dacă ele își doresc cu adevărat toate pot ajunge.

 Rep.: Ai fost o jucătoare emblematică a României, în. gștea nu moare niciiciodată la baschetȚEuropean,  postura de antrenor cum este?

E bine. Mă simt aproape de fete și trăiesc altfel meciurile. Nu mai  este așa cum era în teren. De pe bancă se vede jocul altfel și eu le înțeleg foarte bine pe fete. Important e să dăm încredere fetelor în fiecare meci. Nu este bine doar să le judecăm și să le criticăm.

Rep.: Cum ți se pare situația în care se află CSM Târgoviște?

Nu știu prea multe informații despre CSM. Nu știu care e situația acolo s-au ce transferuri s-au făcut. Dar, cred cu tărie că Târgoviștea nu moare niciodată la baschet. Adică, întodeauna și-a făcut echipă bună pe ultima sută de metri și a avut rezultate bune. Nu văd de ce nu ar fi la fel și în noul sezon.

Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele