INTERVIU | Augustin Voinea: “Iubesc prea mult fotbalul și nu pot să renunț la el. Cea mai frumoasă perioadă am petrecut-o la Flacăra Moreni”

Publicitate

Ionuț Parghel

Augustin Voinea (33 ani) a rămas tot aproape de marea sa iubire fotbalul. Retras din activitatea sportivă de aproape doi ani  și plecat la muncă în Anglia, “Voinicul” urmărește cu mare atenție evoluțiile echipelor Chindia Târgoviște și Flacăra Moreni, formații în rândul cărora a trăit cele mai frumoase momente ca fotbalist.

Într-un interviu acordat pentru dbonline.ro, fostul mijlocaș a vorbit deschis despre șansele promovare în Liga I ale Chindiei, despre cele mai frumoase amintiri de pe terenul de fotbal, dar și despre regretele sale ca sportiv. Voinea are peste 250 de prezențe în Ligile a 2-a și a 3-a din România, iar în carieră a bifat echipe precum Flacăra Moreni, Internațional Pitești, Astra Ploiești, Viitorul Pucioasa, Conpet Ploiești, CSM Râmnicu Vâlcea, CS Otopeni, FC Ștefănești, Juventus București și Chindia Târgoviște.

Rep: Gusti, a trecut un an și opt luni de când ai părăsit Chindia Târgoviște. Cum este să stai departe de fotbalul mare?

Și acum îmi este foarte greu să mă gândesc la acest lucru. Am jucat fotbal de mic și este extrem de greu când vine vremea să te lași. Dar, viața trebuie să meargă înainte. Nimeni nu poate juca fotbal toată viața.

Rep: După despărțirea de Chindia ce a urmat pentru tine?

La câteva zile după ce am părăsit Chindia am plecat să muncesc în Anglia. La început a fost o perioadă mai grea pentru mine până m-am acomodat. La câteva luni am schimbat primul job, iar acum totul este foarte bine în privința asta.

Rep: Acolo ai mai pus piciorul pe minge?

Mai joc fotbal pe teren redus cu prietenii mei. Iubesc prea mult fotbalul și nu pot să renunț la el. Acest sport face parte din viața mea.

Rep:  În vara lui 2016 ruptura de Chindia s-a produs din cauza accidentării de la călcâi sau au mai existat și alte motive?

În primul rând, atunci am renunțat la fotbal din cauza accidentării. Acea accidentare m-a împins să nu mai pot juca la nivelul la care eu îmi doream. Văzând acest lucru am zis că e bine să mă retrag pentru că nu am vrut să păcălesc pe nimeni. Dar, sincer să fiu au mai fost și alte motive care au dus la  decizia retragerii. Sunt motive pe care nu vreau să le dezvălui acum.

Îi va fi greu Chindiei să promoveze în Liga I

Rep: După plecarea în Anglia ai mai urmărit meciurile Chindiei?

Cu siguranță. Am urmărit fiecare meci al echipei din Târgoviște, dar în același timp și meciurile echipei celor de la  Flacăra Moreni, echipă unde am crescut și de unde am plecat în fotbalul mare.

Rep: Chindia a terminat sezonul de toamnă pe locul 3. Crezi că poate promova în Liga I la finalul campionatului?

Ca să fiu sincer îi va fi foarte greu Chindiei să termine pe unul dintre locurile promovabile. Ca fost fotbalist al echipei târgoviștene îmi doresc acest lucru pentru suporteri.  Aceștia așteaptă de foarte mult timp o nouă promovare în Liga I. Îmi mai doresc acest lucru și pentru jucătorii de acolo. Știu bine ce înseamnă să muncești zi de zi cu gândul că poate o să reușești o asemenea performnață. Hermannstadt și Călărași sunt echipe puternice, stau bine financiar și mai mult de atât s-au întărit considerabil în această iarnă. În schimb, Chindia, ca în fiecare an, a rămas din nou în urmă cu achizițiile, iar fără achiziționarea a câțiva jucători cu experiență îi va fi foarte greu. Formația târgovișteană se bazează de aproape patru ani pe șase-șapte jucători, care au ajuns și ei la epuizare.

Rep: Mai ții legătura cu foștii tăi colegi?

Țin legătura cu mai mulți dintre foștii mei colegi. În perioada cât am jucat la Târgoviște era o atmofseră frumoasă la echipă. Cu mulți dintre ei am rămas în relații foarte bune. Atunci era o echipă cu caracter frumos.

Rep: Se zvonește că din primăvară o să joci la echipa de minifotbal Young Boys Târgoviște. E adevărat?

Așa este. Intenționez ca în aprilie sau mai să vin acasă. Îmi este foarte greu să stau departe de familie. Mai mult decât sigur o să joca la Young Boys. Și aici, în Anglia, de câte ori am ocazia joc fotbal pe teren redus cu prietenii. Așa că de ce să nu o fac și în România.

“Cea mai frumoasă perioadă am petrecut-o la Flacăra Moreni

Rep: În carieră ai trecut pe la mai multe echipe. Unde ai petrecut cea mai frumoasă perioadă?

Cea mai frumoasă perioadă am petrecut-o la Flacăra Moreni. Acolo am dat prima oară cu piciorul în minge într-un mediu organizat. Tot acolo am trecut de la echipa de juniori la cea de seniori, fiind o atmosferă fantastică, începând din vestiar și terminând cu acei minunați suporteri din tribune, conduși de celebrul Marinică Macaran. Totul s fost superb la Moreni.

Rep: Care e cea mai frumoasă amintire pntru tine de pe terenul de fotbal?

Sunt multe amintiri frumoase. Fiecare echipă pe la care am trecut are amintirile ei. Una dintre cele mai frumoase, de care îmi aduc aminte, a fost cea legată de promovarea Chindiei Târgoviște în Liga a 2-a.

Rep: Cea mai urâtă?

Cea mai urâtă a rămas mometul în care a trebuit să mă las de fotbal. Spun acest lucru pentru că nu a fost așa cum mi-am dorit eu. Am rămas cu un gust amar după felul în care m-am despărțit de fotbal.

Rep: O să te mai întorci vreodată în fotbalul profesionist? Postura de antrenor ti-ar surâde?

Nu pot zice niciodată niciodată. Pot să spun că m-ar interesa postura de antrenor, dar pentru aceasta trebuie să mă apuc de școala de antrenori. Nu știu ce-mi mai poate rezerva viitorul în legătură cu fotbalul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!