Incredibil! Fetiţă de şase ani, somată de Fisc! “Din ce să plătească datoriile, din alocaţie?”

Publicitate

Ştefan Khalil
Caz incredibil! O fetiță din județul Iași, în vârstă de doar 6 ani, a fost somată de Fisc pentru neplata unei radiografii. Scrisoarea este la fel ca cea pe care o primesc și adulții. Potrivit actului, în cazul în care nu va fi achitată datoria de 35 de lei, fetiță de 6 ani va fi dată în judecată, după care va fi executată silit.

Părinții fetiței de șase ani au rămas uimiți și în același timp revoltați pentru scrisoarea primită de la Fisc. Plicul cu somația a fost trimis pe numele fetei de 6 ani. Mama acesteia, în vârstă de 24 de ani a fost luni dimineață la Casă Județeană de Asigurări de Sănătate Iași, pentru a lămuri situaţia. Cele două au fost trimise la Spitalul Sfânta Maria din Iaşi, unde fetiţa a beneficiat în 2015 de o radiografie, când a fost operate la femur. S-a constat că acolo s-a produs eroarea.

În cazul în care suma nu va fi achitată în 15 zile, copila de 6 ani va trebui să suporte cheltuielile .

Mama acesteia nu este deranjată de suma pe care trebuie să o achite, însă nu înțelege cum scrisoarea a putut să vină pe numele unui copil de 6 ani. “Toată situaţia asta e de-a râsu’- plânsu’. Eu înţeleg că nu este o sumă mare şi nu am nimic împotrivă să o achit, dar mă deranjează că această somaţie a fost trimisă unui minor, de clasă pregătitoare, şi nu mie, ca parinte şi tutore al minorului. Nu e normal ca un copil de 6 ani să plătească. Dacă era pe numele meu, indiferent de sumă, plăteam, dar cum să îi trimiţi copilului? Din ce să plătească datoriile, din alocaţie?”, a declarat mama fetiţei, potrivit Observator.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!