”Grădinile internaționale ale Târgoviștei”, la prima ediție

Publicitate

Ultimele trei zile din sărbătoarea municipiului au adus în premieră evenimentul denumit ”Grădinile internaționale ale Târgoviștei”. Acesta a fost deschis oficial vineri, 8 septembrie, și se va încheia duminică, 10 septembrie.

Despre ce este vorba: este un festival inspirat din vechile Grădini ale Palatului Domnesc, care au fost amenajate pentru prima dată de voievodul Petru Cercel în anul 1584, iar evenimentul a implicat participarea unor delegații invitate atât din țară, cât și din Italia. Practic, la Târgoviște, de Zilele Cetății 2017, s-a organizat un concurs internațional de grădinărit adresat celor interesați să prezinte teme precum: compoziția spațiului, elemente de mediu, formă, culoare, textură, unitate, noțiuni de horticultură etc, participantii amenajând câte o grădină specifică țării lor.
Cei care s-au înscris la această acțiune au avut la dispoziție zilele de vineri și sâmbătă pentru amenajarea peisagistică a unei grădini, iar duminică, participanții vor prezenta aceste minunății. Câștigătorii vor fi desemnați cu ajutorul voturilor vizitatorilor, duminică, la ora 15, în Parcul Chindia.
Tot duminică, va avea loc și Simpozionul ”Grădinile medievale ale Târgoviștei: punte spre viitor”, ce va fi găzduit de Muzeul de Istorie.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele