Gest impresionant. Un primar din Dâmbovița își donează salariul unei familii care și-a pierdut casa într-un incendiu. “Să arătăm că ne pasă”

Publicitate

Ionuț Parghel

Puterea exemplului începe să prindă tot mai mult în rândul primarilor tineri din Dâmbovița. După ce edilii din Crângurile și Produlești au renunțat, de bunăvoie la pensia specială, un alt primar dâmbovițean a recurs la un gest impresionant.

Gabriel Dragnea, primarul comunei Butimanu și-a donat salariul pe luna ianuarie unei familii din comună a cărei casă a pierit, sâmbăta trecută, într-un incendiu devastator. Edilul a luat o astfel de hotărâre după ce a văzut că focul le-a distrus oamenilor tot ce au agonisit o viață.

La scurt timp, gestul primarului  a fost urmat și de viceprimarul localității Butimanu, Ion Dumitru. Acesta a donat și el suma de 1 000 de lei, plus diferite bunuri materiale și produs care sunt de mare folos familiei efectate.

De asemenea, Consiliului Local i se va supune spre aprobare și alocarea unei sume de 10 000 de lei, sun formă de ajutor, pentru familia a cărei case i-a pierit în incendiu.

Pe de altă parte, edilul din Butimanu, într-o postare pe pagina de Facebook, speră ca oamenii din comunitate să ajute această familie tânără pentru a-și reface locuința.

Să arătăm că ne pasă!

Sâmbătă, 25 ianuarie 2020, o casă din comuna Butimanu, sat Sterianu, a ars până la temelie. Casa era locuită de o familie tânără, cu doi copii și o femeie în vârstă.

Capul familiei, tatăl copiilor, a ridicat casa cu mâinile sale, fiecare cărămidă, fiecare bolțar, fiind făcut de mâinile sale muncitoare. Însă soarta a vrut ca un incendiu să șteargă totul de pe fața pământului.

Cauzele incendiului sunt încă necunoscute.
Echipajele de pompieri au intervenit la fața locului, sătenii au dat și ei o mână de ajutor, însă focul a fost mai puternic și a misuit totul. Noroc că nu s-au înregistrat victime.

Acum, în plină iarnă, căci indiferent de temperaturile mai generoase din această perioadă, tot iarnă este, întreaga familie este nevoită să se adăpostească pe la rude. Altfel ar fi locuit sub cerul liber.
Haideți să arătăm că ne pasă! Haideți să punem mână de la mână și să ajutăm această familie, fiecare cum putem. Pentru că nu vorbim despre niște oameni care sunt obișnuiți să stea cu mâna întinsă. Sunt muncitori și harnici și pricepuți și gospodari, însă când nu mai ai chiar nimic, nu poți realiza nimic! Haideți să arătăm că suntem o comunitate, că ne pasă de semenii lor.

Și pentru că puterea exemplului este un adevăr pe care doresc să-l verificăm împreună, eu, Cezar Gabriel Dragnea, îmi voi dona integral salariul de primar pe o lună de zile, respectiv 5.000 lei pentru a-i ajuta pe acești oameni să-și reconstruiască căminul și a-și relua viața de zi cu zi, redobândind măcar o parte din agoniseala mistuită de flăcări.
Viceprimarul Ion Dumitru a donat și el suma de 1.000 de lei, plus diferite bunuri și produse.

De asemenea, voi supune Consiliului Local, în prima ședință de consiliu, să alocăm suma de 10.000 lei,sub formă de ajutor, în contul acestor oameni loviți de soartă.

Orice ajutor este binevenit. Fie că donați bani sau materiale de construcție, haine, bunuri etc, orice vă prisosește și i-ar putea ajuta pe acești oameni, veniți cu ele la sediul primăriei unde am organizat un fel de centru de colectare și toate obiectele donate vor ajunge la familia în cauză.

Pentru donații în lei:
CONT CEC: RO77 CECE C001 9463 6663 9911 deschis pe numele STANCIU IOANA-DANIELA”, reprezintă apelul lansat de edilul comunei Butimanu.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!