A fost semnat contractul pentru restaurarea Porții Vânătorilor din Târgoviște! Monumentul istoric va scăpa de schela metalică inestetică de susținere

Publicitate

În sfârșit, a fost semnat contractul având ca obiect restaurarea obiectivului monument istoric “Poarta Dealu-Vânătorilor” din Târgoviște!

Obiectivul monument istoric de pe Aleea Coconilor a fost inclus în Programul Național de Restaurare, Etapa II, în urma demersurilor administrației locale, însă achiziția de lucrări a fost întârziată de necesitatea actualizării indicatorilor.

Valoarea totală a investiției este 4.494.717,58 lei (cu TVA).

Institutul Național al Patrimoniului a realizat achiziția lucrărilor efective de restaurare a monumentului,  Primăria Târgoviște urmând să suporte intervențiile conexe, de relocare a utilităților și de reconfigurare a străzii Coconilor.

Poarta Dealu – Vânătorilor așteaptă de zeci de ani să fie restaurată, nicio administrație nereușind până acum să o facă. Dacă lucrurile merg bine, monumentul istoric de la intrarea în Parcul Chindia și din vecinătatea Curții Domnești și a Muzeului de Artă va scăpa, în sfârșit, de inestetica schelă de metal care o mai susține de atâția ani!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!