Familiile monoparentale și cele defavorizate ar urma să primească indemnizații duble. Proiectul, adoptat tacit de senatori, trebuie să treacă de deputați

Publicitate

Senatorii au adoptat un proiect pentru dublarea indemnizațiilor pe care le primesc în prezent familiile defavorizate și cele monoparentale.

Inițiativa trebuie să treacă însă și de Camera Deputaților, care este for decizional.

Unul dintre inițiatorii proiectului, Alexandru Andrei (PNL), a declarat pentru EuropaFM că, pentru familiile cu un singur copil, indemnizația care este în momentul de față 86 de lei ar urma să crească prin acest amendament la 172 de lei. Pentru doi copii, de la 172 de lei la 344, iar pentru 3 copii 258 se dublează la 517.

Așadar, creșterile s-ar situa între câteva zeci de lei și câteva sute.

Potrivit liberalului, propunerea legislativă vine și în contextul creșterilor de prețuri din ultima perioadă, dar este menită să încurajeze și natalitatea, întrucât, după spusele parlamentarului PNL, ”România traversează una dintre cele mai grave perioade din punct de vedere demografic, aceasta manifestându-se printr-o reducere progresivă a natalității, prin migrația masivă a tinerilor către statele mai dezvoltate.”

Majorările se calculează în funcție de valoarea indicelui social de referință, care a crescut la 525 de lei de la 1 martie. Actul normativ a fost adoptat tacit în Senat și urmează votul din Camera Deputaților, mai spune sursa citată.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!