Familii dâmbovițene lovite de necazuri vor primi ajutoare de la stat

Publicitate

Joi, 27 iulie, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență, în sumă totală de 1.272.700 de lei, pentru sprijinirea a 463 de familii şi persoane singure, afectate de calamități naturale, incendii ori probleme grave de sănătate ce pot conduce la riscul de excluziune socială.

Astfel, în urma unor anchete sociale efectuate în fiecare județ și în București, au fost identificați beneficiarii acestor ajutoare care vor fi plătite din fondurile prevăzute cu această destinație în bugetul Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale.
Banii vor fi împărțiți astfel: 324.900 lei unui număr de 120 familii aflate în situații de necesitate cauzate de incendii din 20 de județe și din Dâmbovița. 139.500 lei vor fi distribuiți unui număr de 35 familii aflate în situații de necesitate cauzate de calamități naturale, inundații și alunecări de teren, înregistrate în ultimul an, însă la acest capitol nu s-a identificat nicio familie din Dâmbovița.
Cea mai mare sumă, respectiv 808.300 lei, va fi acordată unui număr de 308 familii şi persoane singure care se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială din București, Dâmbovița și alte 25 de județe.
Pentru că agențiile județene de inspecție socială au fost cele care au realizat anchetele, cel mai probabil sumele se vor acorda tot prin intermediul acestora.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele