„Emoții în… albastru”, o expoziție cu mare și visare, aparținând pictorului Dan-Liviu Bleau, găzduită la Târgoviște de Biblioteca Județeană

Publicitate

O nouă expoziție de pictură găzduită de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu” Dâmbovița!

„Emoții în… albastru”, aparținând pictorului Dan-Liviu Bleau, va avea vernisajul joi, 7 martie 2024, începând cu ora 12.00.

Subiectul principal al expoziției, după cum sensibil îi spune și numele, este marea, atât de iubită de pictor.

O expoziție care îmbie la visare, emoții și aduce în prim-plan eterna temă a plecării și revenirii valurilor, exact ca „valurile” vieții.

Dan-Liviu Bleau și-a trăit copilăria și adolescența la Târgoviște, însă în anul 1972 a plecat la Constanța. A fost ofițer în cadrul Marinei Militare la Centrul de scafandri (instructor scafandri).

Dragostea pentru pictură a apărut în adolescență, când, la 15 ani, a urmat un curs de Belle Arte cu celebra profesoară din Târgoviște, Tanți Mihăilescu.

Deși a trăit zeci de ani la malul mării, „valurile vieții” l-au readus la Târgoviște, unde l-au chemat – așa cum mărturisește – rădăcinile.

Dan-Liviu Bleau și-a regăsit pasiunea pentru pictură odată cu revenirea „Acasă”, a studiat încă doi ani, a făcut și a refăcut tablouri până când a simțit că acestea transmit emoția pe care o simte el când pictează.

„Nu toți sunt făcuți să perceapă culoarea și vibrația pe care o transmit culorile. Când pictez sunt ca într-o transă, sufletul meu e foarte sensibilizat și caută cele mai bune forme, culori, echilibru. Mă bucură și mă onorează inițiativa Bibliotecii Județene Dâmbovița. Joi, la prânz, îi aștept pe toți cei îndrăgostiți de culoare, emoție și de… mare”, ne-a declarat pictorul.

Pentru Dan-Liviu Bleau aceasta este a doua expoziție de când a revenit la Târgoviște.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1-22 martie 2024, la sediul central al Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu” (Str. Stelea, nr. 2) – Hol, Etaj I.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!