Elevii de clasa a VIII-a intră în săptămâna simulărilor pentru Evaluarea Națională

Publicitate

Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit calendarului oficial.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a este:

5 februarie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă

6 februarie 2024: Matematică – probă scrisă

7 februarie 2024: Limba şi literatura maternă – probă scrisă

23 februarie 2024: Comunicarea rezultatelor

Timpul de lucru este de 2 ore.

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.”

Elevii primesc subiectele în formă de broșura. Broșura se predă la finalul probei şi, întrucât conține subiecte, aceasta nu rămâne în posesia elevilor. Deoarece nu sunt prevăzute și spații de rezolvare, elevii rezolvă exercițiile pe ciornă și scriu răspunsul corect în broșură. Aceasta conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea.

Un profesor va avea de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației. În procedură se arată că profesorii pot evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori, iar aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

Comunicarea rezultatelor se face anonimizat.

Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!