Ecaterina Andronescu condamnă decizia de a face școala în fața calculatoarelor: “Şcoala în online nu este o şcoală adevărată”

Publicitate

Fosta ministră a Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că nu înțelege de ce toți elevii din țară au trebuit să intre în vacanță, chiar dacă rata de infectare diferă de la localitate la localitate. De când a început pandemia, educația este, spune fosta ministră, principala victimă a situației naționale.

”Elevii nu ar fi trebuit să fie trimişi în vacanţă două săptămâni, cel mult dacă nivelul de infectare era ridicat. (…) Ar fi trebuit să fie trimişi în online în acele localităţi unde nivelul de infectare e peste 6 la mie. Dacă sunt localităţi fără COVID, de ce trebuie să-i trimitem în vacanţă sau să suspendăm cursurile acolo? În mediul rural, este o pierdere uriaşă. (…) Uitaţi-vă pe datele Evaluării Naţionale de anul acesta.

33.000 de elevi nu s-au putut prezenta la examen, nu s-au putut înscrie la examen, fie că nu aveau situaţiile şcolare încheiate, fie că se înscriau degeaba pentru că nu aveau nicio şansă dacă n-au făcut carte. (…) Li se mai adaugă 35.000 care nu au luat nici măcar 5, adică aproape 70.000. În mediul rural, într-o generaţie sunt vreo 80.000 de elevi. Uitaţi-vă ce pondere mare o au elevii din mediul rural care nu mai au nicio şansă. Sunt înspăimântată de acest gând”, a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Dcnews.ro.

Din păcate, în România problemele tehnologice pun bețe în roate elevilor, mai ales celor din mediile urbane. Sunt mulți copii care nu au acces la internet sau la electricitate, iar situațiile acestor elevi sunt tragice, în contextul în care nu-și pot continua educația la nivelul la care ar fi trebuit.

”Sunt şcoli care n-au făcut deloc carte, cum sunt cele din mediul rural. Sunt şcoli din mediul urban, unde exista tehnologie, dar unde profesorii n-au vrut cel puţin în primul semestru să intre în online. Mulţi n-au fost pregătiţi pentru online. Predarea în online, ţie ca profesor, îţi consumă mult mai mult timp să-ţi pregăteşti lecţia, să-l evaluezi pe elev, deci nu este o cale mai uşoară de a-ţi exercita profesia, dimpotrivă o cale mai complicată. Şcoala în online nu este o şcoală adevărată. Nu pledez pentru online. Nu pledez pentru toate şcolile în online”, a mai declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Dcnews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!