E.S. Xu Feihong a fost în Dâmboviţa! Investițiile în zona montană, puncte de interes maxim

Publicitate

Pe 5 septembrie 2017, Consiliul Județean Dâmbovița a fost gazdă pentru Ambasadorul Republicii Populare Chineze, E.S. Xu Feihong, aflat în județul Dâmbovița într-o vizită oficială de două zile. În cadrul unei întâlniri de lucru ce a urmat primirii oficiale, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, i-a prezentat Excelenței Sale principalele domenii de interes pentru dezvoltarea județului Dâmbovița. Au fost dezbătute atât oportunitățile de investiții, cât și potențialul economic, cultural, turistic și educațional al județului.

Alexandru Oprea a declarat: „Cu prilejul vizitei dumneavoastră, intenționăm să valorificăm discuțiile purtate pentru a consolida relația dintre China și România. Ne propunem să sporim colaborarea încheiată și să dezvoltăm schimburi economice, culturale și educaționale cu parteneri din China. Suntem interesați de parteneriate cu investitori chinezi, îndeosebi de investiții în zona montană.”
Însoțit de directorul general al Huawei România, E.S. Xu Feihong și-a arătat interesul pentru a cunoaște județul Dâmbovița și pentru a consolida și dezvolta relațiile dintre China și România și la nivelul autorităților locale. Se urmărește, astfel, atât transpunerea în fapte concrete a parteneriatului de colaborare încheiat între județul Dâmbovița și provincia Guangxi, cât și identificarea unor noi domenii de cooperare, precum este medicina.
E.S. Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze, a declarat la Târgoviște: „Intenționăm ca parteneriatul dintre județul Dâmbovița și provincia Guangxi, bază solidă o cooperării dintre România și China, să se concretizeze în domeniile economic și cultural, iar Universitatea Valahia din Târgoviște să poată stabili schimburi educaționale cu universități din China”. La rândul său, directorul Huawei România și-a arătat disponibilitatea pentru dezvoltarea relațiilor în domeniul IT – comunicații între compania pe care o conduce și parteneri din județul Dâmbovița, fiind interesat de încheierea unor acorduri de colaborare cu Universitatea ”Valahia” din Târgoviște. Pentru o bună cunoaștere a oportunităților oferite de Huawei România, domnul Liu Ke a adresat autorităților județene invitația de a vizita sediul central al companiei din România.
Relația bilaterală dintre Dâmbovița și Republica Populară Chineză s-a consolidat odată cu încheierea acordurilor de cooperare dintre regiuni. În prezent, municipiul Târgoviște și orașul Pucioasa urmează să încheie alte acorduri de colaborare cu localități din China. Prin acest demers, autoritățile județene urmăresc dezvoltarea schimburilor economice, educaționale și culturale cu parteneri și agenți economici din Republica Populară Chineză, un element de interes, în acest sens, constituindu-l posibilitatea concretizării investițiilor în zona montană a județului Dâmbovița. Astfel, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și vicepreședintele Alin Manole urmează să efectueze, în perioada 9 – 19 septembrie 2017, o vizită de lucru în provinciile Guangxi și Shanxi.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele