Descinderi DIICOT la un clan cunoscut. Oamenii legii au mers la intervenţie cu mașini blindate

Foto arhivă
Publicitate

Ştefan Khalil
Procurorii DIICOT au dat năvală  ieri dimineață peste  membrii  a unui clan foarte periculos din capitală. Clanul Cioacă este una dintre cele mai de temut grupări  interlope din țară și a fost pentru prima oară când oamenii legii au mers la intervenție cu mașini blindate, pentru cặ membrii grupării au fost puși să jure că își vor apara liderul clanului cu prețul vieții în fața mascaților.

S-au făcut în total 57 de percheziții în București, Ilfov și Giurgiu. Membrii grupării vindeau droguri în cluburi, se ocupau cu prostituția și trafic de persoane. Clanul acestora controla sectoarele 4 și 5 ale capitalei și funcționa după modelul mafiei internaționale. Membrii grupării, atunci când intrau în clan, erau puși să jure că își vor apara liderul cu prețul vieții. Marius Voinea, cunoscut și că Marius Ştoacặ este actualul lider al clanului, după ce tatăl lui a fost în fruntea grupării, dar în trecut, a fost acuzat de trafic de droguri. Anchetatorii au descins la locuința lui Marisu Ştoacặ din cartierul Ferentari, unde ar fi fost gășiți ceilalți membrii ai grupării. Aceștia își implicau și membrii familiei în afacerile clanului. Cei aleși pentru a face parte din acest clan aveau interzis să încalce teritoriul altei grupări și să  fie loiali liderului până la moare.

În acest dosar mai este implicat și fiul unui fost senator. Există riscul că liderii grupării să fugă în urma acestor perchezițîi, de aceea sunt în intervenție sute de polițiști. Chiar și polițiștii de la frontieră au fost sesizați asupra acestui caz. Partea bună este că de acum înainte, nu se mai pot vinde droguri și nu se vor mai găsi dame de lux în sectuarele 4 și 5, măcar pentru o scurtă vreme, spun procurorii DIICOT. Au fost și oameni care au vândut droguri pentru această grupare, doar pentru a strânge informații despre aceasta.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!