Darius Movileanu, o mică vedetă a tenisului de masă românesc. La doar 12 ani are un palmares impresionant, cu medalii la competiţii naţionale şi internaţionale

Publicitate

Târgovișteanul Darius Movileanu a început încet și sigur să-și facă un nume în lumea tenisului de masă românesc. Dâmbovițeanul de numai 12 ani, legitimat la CSA București, este văzut de specialiști ca fiind una dintre marile speranțe ale acestui sport din România.

Descoperit de regretatul Mihai Bobocică, Darius a obținut o serie de rezultate importante la nivel internațional în ultimii ani. Dacă pe plan intern târgovișteanul este multiplu campion național la categoriile de vârstă 8-10 ani și 11-12 ani, la nivel internațional, acesta a bifat, de asemenea, o serie de rezultate remarcabile. Primul rezultat notabil l-a obținut în 2015. La turneul Andro Kids Open (Germania) – cel mai tare turneu de copii din Europa, dâmbovițeanul a cucerit medalia de aur. Un mai târziu, acesta a terminat pe primul loc la dublu băieți și locul 2 la individual la Open Kids, desfășurat la Zagreb. Tot în 2016, la Turneul Internațional al României “Gheorghe Bozga”, dâmbovițeanul s-a clasat pe locul I la individual. Movileanu a avut parte de rezultate excelente internaționale și în 2017. La Euro MiniChamps (Franța) a câștigat medalia de argint, iar la Balcaniada, desfășurată la Albena (Bulgaria), a terminat pe primul loc pe echipe și la dublu băieți, pe locul 2 la individual și pe 3 la dublu mixt. În momentul de față, Darius este component al lotului național al României de cadeți, unde a participat cu selecționala “tricoloră” la Campionatul European din Portugalia. La Naționalele de cadeți din acest an, participând la o categorie superioasă, târgovișteanul a cucerit medalia de aur, la categoria 13-15 ani.

Ma Long este idolul său

Potrivit fratelui său mai mare, Laurenţiu, Darius are tenisul de masă în sânge, iar idolul său este chinezul Ma Long. “E foarte pasionat de acest sport. Are potențial maxim, lucru pe care l-au spus mulți antrenori de renume din țară și străinătate. Favoritul său este Ma Long, actualul campion mondial”. Movileanu s-a apucat de tenis de masă la 8 ani, iar la CSA Steaua a ajuns în 2016. Până să fie legitimat la clubul bucureștean, acesta a apărat culorile lui CS Mioveni (2014 -2015) și CS Pristavu Muscelul Câmpulung (2015 – 2016). Chiar dacă are nu mai 12 ani, Steaua l-a împrumtat în acest sezon la Spartac București, pentru a juca în Divizia A1, la nivel de seniori. Micuțul târgoviștean este elev al Liceului “Mircea Eliade” din București, aflându-se în clasa a 6-a, cu program sportiv. Mai mult de atât, cum a avut rezultate foarte bune în ultimul an, acesta beneficiază și de o bursă de merit.

Ionuț Parghel

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele