DÂMBOVIŢA: Aproape 300 de pietoni amendați

Publicitate

Nu doar șoferii sunt în colimatorul polițiștilor rutieri, ci și pietonii! Astfel, în data de 18 octombrie, poliţiştii rutieri au aplicat 405 sancțiuni contravenționale, dintre care 280 au fost pentru abaterile comise de pietoni. 222 dintre aceștia au fost amendați după ce au fost depistați în timp ce traversau drumul public prin loc nepermis și 58 pentru deplasarea pe partea carosabilă, deşi aceasta era prevăzută cu trotuar.

Poliţia rutieră recomandă pietonilor:
Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de strada, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.
Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!