COVID-19. Situația la zi în Dâmbovița, crește numărul cazurilor confirmate și al deceselor

Publicitate

La nivelul județului Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat alte 54 cazuri de COVID-19, numărul total, de la debutul pandemiei, urcând astfel la 1343.

Din nefericire, de la 42 de decese (în total), câte erau raportate ieri, 22 iulie, Dâmbovița a ajuns astăzi la 48 de decese (în total, de la debutul pandemiei). Așadar, dintre cele 25 de decese înregistrate la nivel național, șase sunt la pacienți dâmbovițeni (vă reamintim că Grupul de Comunicare Strategică nu mai prezintă cazurile de decese individual, ci doar număr total, județele din care provin persoanele decedate și categoriile de vârstă).

De asemenea, de ieri, GCS anunță și cazurile pozitive la retestare, Dâmbovița înregistrând 8 astfel de persoane.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în Dâmbovița 45 de persoane sunt plasate în carantină.

În paralel cu ”lupta” personalului sanitar, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Astfel, au fost desfășurate 14 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost efectuate verificări la 148 de obiective/locații de pe raza județului Dâmbovița, dar și în 85 de mijloacele de transport.

Activitățile au ca obiectiv conștientizarea tuturor persoanelor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială și de respectare a prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Reprezentanții ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 29 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 17 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unitățile spitalicești/domiciliu precum și pentru transportul probelor biologice recoltate.

La nivel național, a fost o zi ”neagră: au fost înregistrate 1.112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, așa cum informează GCS.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!