Cod galben în Dâmbovița. Ploi torențiale și vreme rece

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben valabilă și pentru județul Dâmbovița. Astfel, în intervalul 3 septembrie, ora 10 – 4 septembrie, ora 9, se anunță instabilitate atmosferică şi cantităţi de apă însemnate.

În intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ în sudul, centrul și nordul țării, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse, izolat grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi pe arii restrânse 30 l/mp.
Chiar dacă în după-amiaza zilei de duminică vremea s-a menținut călduroasă în sud-estul teritoriului, de luni, răcirea vremii va cuprinde toată ţara.
Totodată, în intervalul 3 septembrie, ora 15 – 4 septembrie, ora 03, în Oltenia, Transilvania, local în Muntenia și nordul Moldovei, precum și în zona de munte vor fi averse torențiale, vijelii și căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.
(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele