Coaliția încă nu s-a înțeles pe comasarea alegerilor. Negocierile, extrem de întârziate, ar urma să fie reluate miercuri, dar fără stabilirea prezidențiabilului

Publicitate

Coaliția de guvernare nu pare, momentan, să poată să ajungă la o înțelegere privind comasarea alegerilor din acest an.

A patra rundă de negocieri între PSD și PNL, ce ar fi trebuit să aibă loc duminică seară, a fost anulată la cererea social democraților. Potrivit euronews.ro, deși în spațiul public a fost transmisă informația că nu se mai întâlnesc, între cei mai importanți oameni din PSD și PNL a fost purtată aseară o discuție pe tema comasării.

Cele două partide ar putea relua discuțiile pe tema comasării miercuri seară, când se întoarce în țară președintele liberalilor, Nicolae Ciucă, însă surse politice citate de presa națională spun că liberalii nu vor să vorbească decât despre comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, cu posibilitatea să existe liste comune pentru scrutinul european, dar social-democrații nu vor să audă de această variantă.

Astăzi, liderii coaliției au venit cu un nou scenariu, în care ar putea avea loc o comasare a alegerilor europarlamentare și a localelor, dar având pentru primul scrutin o listă cu candidați comuni, susțin surse politice pentru „Adevărul”.

Pentru moment nu va fi stabilit prezidențiabilul.

Totuși, există un calendar procedural și mai sunt doar câteva zile la dispoziție în care coaliția poate ajunge la o înțelegere. Presa națională speculează că sunt șanse foarte mici ca această comasare să mai aibă loc în aceste condiții, pentru că există un calendar procedural, și mai sunt doar câteva zile pe care Coaliția le mai are la dispoziție ca să ajungă la o înțelegere, altfel trebuie demarată procedura alegerilor europarlamentare, în primul rând.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!