Cinci comune dâmbovițene vor beneficia de cadastrare gratuită cu fonduri europene

Publicitate

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 unități administrativ-teritoriale din 37 de județe.

Printre acestea se numără și cinci comune din județul Dâmbovița. Astfel, vor fi cadastrate gratuit localitățile Dărmănești, Raciu, Moroeni, Mătăsaru și Lungulețu, iar valoarea estimată este de aproape 170 de milioane de lei.

Cadastrul gratuit pentru localitățile care intră în programul ANCPI începând cu 2020 va fi demarat, ca procedură, la finele acestui an, însă lucrările efective vor putea fi demarate la începutul anului 2020, la fel și finanțarea acestora.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind “Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel încât la proceduri poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de Agenția Națională de Cadastru. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!