Ce vor păţi şoferii care vor fi prinşi cu ITP-ul expirat

Publicitate

Din 20 mai, a intrat în vigoare ceea ce este numit ”cea mai importantă schimbare din legislația rutieră a ultimilor ani”. Potrivit noii legi, șoferii care circulă fără ITP sau cu ITP-ul expirat vor primi amenzi mult mai mari decât acum, pe de o parte, iar pe de altă parte, vor rămâne fără talonul mașinii și plăcuțele de asigurare.

Așadar, potrivit noilor reglementări, ITP-ul expirat devine una dintre cele mai grave abateri din Codul Rutier românesc.

Amenzile prevăzute în Codul Rutier pentru această încălcare a legii sunt cuprinse între 315 şi 700 de lei şi sunt însoțite de reţinerea certificatului de înmatriculare a maşinii.

În plus, se reţine şi certificatul de înmatriculare de către Poliţia Rutieră, caz în care ITP-ul nu poate fi efectuat decât în unitatile proprii RAR.

Modificările legislative vin pe fondul transpunerii unui pachet legislativ european, dar şi pe fondul solicitării foarte multor cetăţeni cu privire la finalitatea procesului de transcriere a autovehiculului în Registrul Naţional de Evidenţă a anunțat pentru presa centrală conducerea Direcţiei Regim Permise.

Potrivit surselor oficiale, înmatricularea rămâne valabilă, numai că autovehiculul nu mai poate fi utilizat până nu se remediază motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!