Caz revoltător la o grădiniță. Un copil de doar 7 ani, bătut, umilit și obligat să mănânce melci și iarbă. “Pune-l, mă, să lingă pantofii.”

Publicitate

Ştefan Khalil
Un copil din județul Argeș, comuna Meriṣani a fost bătut de alți 5 colegi în curtea grădiniței. L-au obligat să mănânce melci și iarbă. Toată scena a fost filmată, iar imaginile au ajuns la poliție și urmează să se deschidă o anchetă asupra acestui caz.

Potrivit sursei Mediafax, purtătorul de cuvânț al Poliției Județene Argeș, Mădălin Zamfir, a declarat că în urma acestui incident a fost întocmit un dosar penal, după ce mama copilului bătut a depus plângere. Toate aceste imagini au fost filmate, iar mama victimei le-a dat polițiștilor videoclipul în care băiatul ei era bătut și obligat să mănânce melci și iarbă. Agresorii copilului au fost mai mulți tineri apropiați de vârstă lui, dar și un băiat mai mare, de 15 ani.

“Mănâncă, că te omor!”
“Mănâncă de asta!”
“Pune-l, mă, să lingă pantofii.”
“Ia dă-l, mă, la mine, că la mine vrea.”
“Dă-i, mă, să lingă pantoful!”

Sunt doar câteva dintre replicile agresorilor.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru lovire. Facem cercetări să stabilim toate împrejurările, despre ce a fost vorba acolo. A fost sesizat şi DGASPC-ul, care a fost prezent în momentul în care au fost audiaţi minorii” a declarat Mặdặlin Zamfir, purtặtorul de cuvȃnț al Inspectoratului de Poliṭie Judeṭean Argeṣ pentru Mediafax.

Copilul a fost și victima unei agresiuni sexuale. Unul dintre agresori și-a dat jos pantalonii și l-a obligat pe acesta să-l atingă în zona intimă. Totul s-a înțâmplat la începutul lunii mai, într-o zi de weekend, când băiatul a intrat în curte pentru a-și recupera mingea și a fost oprit de agresori. Băiatul este elev în clasa I la școală Gimnazială Meriṣani, iar grădinița la care a avut loc agresiunea este în apropiere de casa lui.”Copilul a spus că l-au dat să mănânce iarbă. L-am întrebat ce a făcut, dacă a mâncat şi a spus că da, a băgat-o în gură şi apoi a scos-o şi că i-au dat şi melc. Este elev în clasa întâi la Merişani, locuieşte în alt sat, unde este o structură a şcolii, grădiniţa Borleşti. (…) Trei dintre cei implicaţi sunt elevi ai şcolii Merişani. Am luat legătura cu părinţii, unul dintre copii stă la nişte localnici, mama lui e în străinătate. Vom stabili în Consiliul de Administraţie, săptămâna viitoare, dacă sancţionăm copiii. Eu aşa aş fi de părere pentru că nu aveau ce căuta în incinta grădiniţei, nefiind program. Am înţeles că băiatul de şapte ani era cu mama la o pomană şi a plecat să se joace cu mingea. Mama a anunţat 112 după câteva zile”, a declarat, pentru Mediafax  Adriana Ionescu, directorul la Şcolii Gimnaziale Merişani.

Bặieṭelul este consiliat de psihologi.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!