Casă ruptă în două de la o alunecare de teren! Membrii familiei au abandonat locuința, din cauza riscului de prăbușire

Sursă foto; news.ro
Publicitate

Momente de panică pentru membrii unei familii din județul Buzău! O alunecare de teren le-a rupt casa în două, în această săptămână. Familia, de fel din localitatea Pârscov, a fost nevoită să-și abandoneze propria locuință după ce se afla foarte aproape de prăbușire. Cei patru membri ai familiei care locuiau în imobil au fost mutați în module container trimise de Prefectura Județului Buzău.

În casa lovită de alunecarea de teren locuiau 4 persoane, între care un adult cu handicap și un copil de 16 ani. Întrucât familia nu are asigurare în caz de calamităţi naturale care să acopere pagubele suferite şi nu dispune nici de resurse financiare pentru a o lua de la capăt, autorităţile statului au decis evacuarea locuinţei care stă să se prăbuşească şi relocarea familiei în module de tip container.

“Facilităţile logistice ale Instituţiei Prefectului sunt pentru oameni. În astfel de containere, am reuşit să amenajăm centre de vaccinare, atunci când a fost cazul, să facem centre de evaluare pentru bolnavii COVID, iar acum, iată, aceste module sunt trimise în sprijinul unor oameni a căror casă a fost distrusă de o alunecare de teren. Aceste facilităţi reprezintă capacitatea logistică de reacţie imediată, facilităţi asigurate de statul român şi aflate la dispoziţia integrată a structurilor MAI, pentru a interveni rapid, la nevoie, în sprijinul comunităţilor” a transmis prefectul judeţului Buzău, Daniel-Marian Ţiclea, pentru news.ro. 

Mai mult de atît, prefectul a cerut Primăriei Pârscov identificarea unor soluţii concrete pentru asigurarea unei locuinţe definitive pentru persoanele relocate în construcţiile de tip container.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!