Băiețel de un an, opărit cu ciorbă fierbinte. Are arsuri pe aproape jumătate din suprafața corporală

Publicitate

Un băiețel de doar 1 an a fost internat de urgență după ce a suferit un accident casnic. Micuțul s-a opărit cu ciorbă, în timp ce se afla lângă mama sa, în propriul imobil din Urecheni, județul Neamț. Necazul a avut loc sâmbătă, după ce o oală cu ciorbă ar fi căzut peste el.

Copilul a suferit arsuri de gradul 2 și 3, pe aproximativ jumătate din suprafața corporală. Micuțul a fost preluat iniţial de un echipaj cu asistent medical şi transportat la Camerei de Primire Urgenţe a Spitalului Orăşenesc Tg. Neamţ. Ulterior, din CPU s-a efectuat transferul interclinic la Iaşi.

“Copilul în vârstă de un an a suferit un accident casnic după ce mama sa vărsat accidental oala cu supă peste el. A a fost internat în Unitatea Funcţională Arşi ATI cu diagnosticul de arsură prin contact (lichid fierbinte), grad II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, aproximativ 43% suprafaţă corporală”

În cursul serii de ieri s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secţia ATI tratamentul de suport al funcţiilor vitale. Sperăm la o evoluţie favorabilă, dar deocamdată nu putem spune că este înafara oricărui pericol”, a transmis şefa Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, pentru ziarulevenimentul.ro. 

După ce incidentul a fost sesizat la poliție de un bărbat de 46 de ani, oamenii legii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc acest incident.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!