Atenție, șoferi! Se suspendă temporar emiterea rovinietei prin sistemul online și SMS, pe 11 martie

Publicitate

Se suspendă temporar emiterea rovinietei pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale acesteia!

Atenție, șoferi! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutieră CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, începând cu data de 11.03.2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea rovinietelor în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

Potrivit CNAIR, acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale rovinietelor și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

De asemenea, CNAIR anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, din data de 11.03.2024, emiterea rovinietei prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Pentru evitarea aplicării unor sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale au posibilitatea de a achita în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11.03.2024.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!