Atenție la ceață! Șoferii, sfătuiți să respecte regulile rutiere

Publicitate

În condițiile în care, de câteva zile și nopți, meteorologii emit unul după altul coduri galbene de ceață pentru mai multe zone din țară, inclusiv județul Dâmbovița, polițiștii rutieri atenționează șoferii să respecte următoarele reguli:

  • să adopte o manieră preventivă de şofat şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie
  • să manifeste o atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător
  • să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul producerii unor accidente ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă
  • să curețe farurile şi blocurile de semnalizare şi să folosească instalaţia de ventilaţie – climatizare
  • în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Dâmbovița și județele vecine s-au aflat în cod galben de ceață până în dimineața de 26 noiembrie. Vizibilitatea a fost redusă, local sub 200 m şi izolat sub 50 metri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!