Arbitru bătut cu bestialitate la un meci de fotbal din Dâmboviţa. La un pas de nenorocire. “Norocul lui a fost că…”

Publicitate

Ionuț Parghel
Terenul de fotbal de la Valea Lungă s-a caracterizat ca fiind câmp de luptă în ultimul week-end! Arbitrul divizionar Marius Chițu a trăit periculos la meciul dintre Fortis Valea Lungă – Unirea Ogrea, din Promoție Nord (Liga a 6-a dâmbovițeană), ce a contat pentru etapa a 5-a.

Fiind un joc al orgoliilor locale, acesta s-a transformat rapid dintr-un meci de fotbal într-unul de K1, la capătul căruia centralul întâlnirii a ieșit destul de șifonat. În prima repriză a întâlnirii Marius Chițu a fost înjurat, batjocurit, strâns de gât și lovit cu pumnii și picioarele de jucătorii Unirii Ogrea.

“Nu știu cum arbitrul a scăpat teafăr”

Chiar dacă a trecut prin momente dramatice, “fluierașul” nu a oprit meciul, dar în minutul 49, la scorul de 3-0 pentru gazde, acesta a fluierat finalul partidei pentru că Unirea a rămas în doar șase jucători pe teren! Echipa din Ogrea a rămăs în efectiv incomplet fiindcă a avut parte de patru eliminări și o accidentare, iar cum nu a vrut să continue meciul oficialii Unirii nu au mai apelat la nici un jucător de pe banca de rezerve pentru a înlocui jucătorul accidentat. “A fost junglă pe terenul din Valea Lungă. Ce am văzut acolo nu se poate numi fotbal, doar meci de K1 sau de wrestling. E inadmisil ce s-a întâmplat. Nu știu cum arbitrul a scăpat teafăr! După mai multe șicane la care fost suspus, acesta a fost înjurat, apostrofat și lovit de jucătorii de la Ogrea. După ce a acordat un penalty pentru Valea Lungă, iar apoi la următoarea fază oaspeții au cerut și ei penalty, arbitrul a văzut iadul pe pământ. În jurul lui s-a creat un meleu și a fost strâns de gât, dar și lovit cu pumnii și picioarele de cei de la Unirea. Și acum mă mir cum a scăpat teafăr de acolo. Norocul lui a fost că s-a ferit la croșeul jucătorului cu numărul 15. Dacă acel pumn îl prindea era groggy, era jale mare și putea să se ajungă la vreo nenorocire. După ce spiritele s-au mai calmat a dus repriza la bun sfârșit, iar în actul secund a mai eliminat un jucător de la Unirea pentru că a lovit un adversar. Câteva momente mai târziu, un jucător de la Unirea s-a accidentat și astfel arbitrul a fluierat finalul jocului. Dacă mai vroia să continue meciul, Unirea putea să înlocuiască jucătorul accidentat, dar cred că a vrut să facă circ și panaramă. Din ce am văzut, cei de la Ogrea sunt foarte periculoși. Sunt în lumea în lor și pun presiune pe arbitrii la aproape fiecare fază. După ce am văzut ar fi normal ca jucătorii care l-au lovit să fie pedepsiți drastic. Putea să se ajungă la o nenorocire. Chir nu înțeleg de ce autoritățile locale din acea localitate acceptă două echipe ”, ne-a declarat un martor al meciului. Jucătorii de la Unirea Ogrea eliminați în meciul cu Valea Lungă au fost Vasile Dragomir (nr. 9) – proteste vehemente și injurii la adresa arbitrului, Marian Cucu (16) – lovire adversar, Nicolae Șăulean (7) – lovire și injurii la adresa arbitrului și Viorel Dragomir (15) – strângere de gât și lovire a arbitrului. Brigada de arbitrii care a condus jocul de la Valea Lungă a fost alcătuită din Marius Chițu – Petruța Iugulescu și Florin Filip. Un alt arbitru dâmbovițean care a fost lovit în ultimul week-end a fost Bogdan Matei. Acesta a fost lovit cu pumnul în gură pe terenul din Poroinica, de către Mihăiță Ene, conducător al Progresului Mătăsaru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele