Alocaţia copiilor ar putea să nu mai fie oferită în bani

Publicitate

Ştefan Khalil
Un deputat PSD din Iași a venit cu propunerea unui nou proiect de lege, ca alocația copiilor să nu mai fie oferită în bani, ci în bonuri speciale, doar pentru achiziționarea produselor de care copiii au nevoie. În cazul în care aceste bonuri se vor folosi pentru cumpărarea altor produse, atunci părinții vor fi amendați.

Motivul pentru care Silviu Macovei a venit cu această propunere este pentru că mulți părinți achiziționează țigări, alcool și alte lucruri, din banii de alocație a celor mici. Aceste bonuri vor putea fi folosite doar în scopul cumpărării produselor utile pentru copii. „Am să susțin această inițiativă legislativă nu pentru a-i judeca pe unii români care trăiesc din alocațiile copiilor și nici pentru a complica un sistem de sprijin financiar oferit de Stat; ci fiindcă sărăcia și poate, câteodată, reaua voință îi împinge pe unii părinți să folosească banii din alocație pentru a-și finanța viciile. Iar acei bani nu le aparțin, ci copiilor lor!

Iar noi trebuie să ne asigurăm că acești bani sunt folosiți strict pentru nevoile celor mici!” a declarat Silviu Macovei, deputat PSD, potrivit  Observator.ro.

Aceste bonuri vor avea valori speciale, tipărite cu elemente de siguranță, pentru a nu fi achiziționate alte produse, decât cele necesare celor mici.

Silviu Macovei a mai propus ca atât părinții, cât și vânzătorii, care vor încerca să folosească în alte scopuri aceste bonuri, să fie amendați “Este normal să cumperi pentru copil haine, rechizite sau mâncare, dar alocația nu trebuie să se mai ducă pe băutură!’’ a mai declarat acesta.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!