Alarmant! Anual, peste 7.000 de copii se nasc din mame minore, în România

Publicitate

De trei decenii, Organizația Salvați Copiii se află în prima linie în lupta pentru protecția copiilor vulnerabili și respectarea drepturilor tuturor copiilor. Grație susținerii publice și „luptei” membrilor Asociației, pas cu pas a fost construit un viitor mai bun pentru mii de copii.

Însă 2024 vine cu noi provocări pentru Salvați Copiii și nu numai, ar trebui să fie și provocările noastre, ca societate și țară.

Iată, în zece puncte esențiale care nu pot fi ignorate, situația copilului din România, într-o analiză temeinică a Organizației.

-Mulți copii români au probleme frecvente legate de somn;

-Procentul neparticipării școlare crește odată cu vârsta, atingând 13,25% în cazul copiilor de 14 ani, 17,26 % în cazul celor de 15 ani și 19,01% în cazul celor de 16 ani;

-Anual, peste 7.000 de copii se nasc din mame minore;

-Peste jumătate de milion de copii (536.000) au avut recent cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate;

-46% dintre copii declară că părinții lor recurg la pedeapsa corporală, un procent mult mai mare decât cel al părinților care admit că folosesc astfel de pedepse.

-Peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe;

-Conform OCDE , România este unul dintre statele în care diferența de performanță generată de statutul socioeconomic al elevilor atinge cel mai înalt nivel.

-Dintre sesizările cu privire la fapte penale de abuz sexual cu victime minore, mai puțin de 20% sunt finalizate prin trimiterea în judecată a agresorilor.

„În trei decenii de activitate, Salvați Copiii a intervenit activ în societate, identificând soluții concrete pentru protejarea și sprijinirea copiilor vulnerabili, și a militat, în același timp, pentru o colaborare viabilă cu autoritățile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului”. Acest lucru continuă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!