Al cincilea film din 2017 la Biblioteca Județeană Dâmbovița

Publicitate

Centrul Europe Direct Târgovişte şi Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa vă invită la un nou sezon KineDok powered by One World Romania. Pentru al treilea an consecutiv, One World Romania continuă programul în mai multe locaţii alternative, vechi şi noi.

În cadrul celei de-a treia ediţii, 16 documentare incitante vor fi proiectate în peste 25 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, România, Polonia, Norvegia şi Bulgaria.
O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în oraşele mici şi de a folosi spiritul local al barurilor, al galeriilor şi al altor locuri populare. Aceste locaţii oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar şi public şi creează o atmosferă intimă în care vizionarea şi dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori şi experţi, devine o experienţă.
La Târgoviște, acest spațiu popular este oferit de Biblioteca Județeană Dâmbovița (str. Stelea nr. 2), unde pe 4 august, de la ora 17.00, sunteți invitați să vizionați al cincilea film din 2017, ”Ceață peste râu”, o producție Republica Cehă (Robert Kirchoff|Filip Remunda|Vít Klusák|Kamila Zlatušková|Hypermarket Film|Czech TV).
Pe scurt: asemenea ceții ce apare și dispare, la fel de silențios deasupra unui râu, viața fiecărui om este la fel de trecătoare, iar această particularitate se aplică cu atât mai mult în cazul artiștilor. Efemeritatea faimei lor este principalul subiect al acestui documentar și oferă o incursiune în viața a trei cântăreți de jazz ce înaintează în vârstă: trompetistul Laco Deczi, saxofonistul Ľubomír Tamaškovič și contrabasistul Ján Jankeje, toți trei fugind în Vest din Cehoslovacia ocupată de sovietici, unde au strălucit alături de cei mai iluștri muzicieni ai lumii. Starea de spirit melancolică a filmului, ce captează ultimile rămășițe ale faimei înainte de a se rispi, se reflectă în ritmul relaxat și introspectiv al narațiunii.
Filmul a participat la mai multe festivaluri și a fost deja onorat cu premii.
În 2015, Asociaţia One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuţie alternativă de film documentar ce îşi propune să completeze distribuţia clasică şi să aducă filmul documentar mai aproape de public.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele