Zimbrăria Neagra Bucșani – sanctuarul de la poalele munților

Publicitate

Fiecare dintre noi se gândește la perioadele de vacanțe/concedii și cu toate că plănuim din timp, parcă nu reușim să decidem dacă vom urma trend-ul sau să încercăm ceva nou.

La aproximativ 80 km de București (20 km de Târgoviște și 30 de Ploiești), ne așteaptă Zimbrăria Neagra Bucșani, unul dintre puținele locuri din țară unde mai putem admira aceste animale emblematice pentru țara noastră.

Excursia la acest sanctuar de la poalele munților este un prilej desăvârșit, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, de a cunoaște și petrece timpul alături de această specie rară și pe cale de dispariție în întreaga Europă.

Zimbrăria se întinde pe o suprafata de 162 de hectare de pădure și ne promite o întâlnire deosebită cu vedetele acesteia, îndeosebi dimineața (în jurul orei 10:00) când acestea se strâng laolaltă pentru a se hrăni.

Pe lângă vizita la zimbrărie, puteți încerca vanatoarea pe fondurile de vânătoare 27 Neagra și 28 Finta, speciile de interes fiind : sitarul, prepelița, potârnichea, fazanul, iepurele, căpriorul și mistrețul.

Tot în zonă se află casa memorială I.L. Caragiale din localitatea cu același nume (fosta Haimanale), sau câmpul petrolier Moreni – unde se practică extracția țițeiului de peste 150 de ani.

Această locație este deosebită pentru o excursie de o zi, însă dacă doriți să rămâneți peste noapte, puteți să vă cazați la cabana Zimbrărie care dispune de o capacitate de 8 locuri, în camere duble, iar prețul este unul modic.

Alin Miriţă

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!