Yacoub Riad al Sarraf a fost în Dâmboviţa

Publicitate

Excelența Sa Yacoub Riad al Sarraf, Ministrul Apărării al Republicii Libaneze, a efectuat pe 28 noiembrie 2017, o vizită de lucru în județul Dâmbovița. Din delegația condusă de Yacoub Riad al Sarraf au făcut parte: gl. bg. Taoum Gerges – consilier al Ministrului Apărării din Republica Libaneză, gl. bg. Becharah EL- Khoury – șef Cabinet al Ministrului Apărării din Republica Libaneză, mr. Haysam Dergham – șeful securității Ministrului Apărării din Republica Libaneză, col. Ion Orlando și col. Adrian Cătălin Bulea.

Discuțiile cu oficialități dâmbovițene au avut loc la sediul Consiliului Județean. Au participat: Alexandru Oprea – președintele Consiliului Județean, vicepreședintele Alin Manole, senatorul Adrian Țuțuianu – chestor al Senatului României, prefectul județului – Antonel Jîjîie, secretarul județului – Ivan Vasile Ivanoff și Mihai Constantin Pușcașiu – consilier Cabinet Președinte.

De asemenea, la discuții au mai fost invitați să participe și reprezentanți ai autorităților centrale, respectiv: Florin Lazăr Vlădică– secretar de stat în cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ion Radu – secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei. Ministrul Yacoub Riad al Sarraf a făcut aprecieri pozitive la adresa României, declarându-se impresionat atât de frumusețea locului, cât și de evoluția pozitivă economică înregistrată în timp de statul roman.

Unul dintre principalele subiecte ale discuțiilor a fost domeniul apărării naționale, atât ministrul Yacoub Riad al Sarraf, cât și senatorul Adrian Țuțuianu considerând că există numeroase posibilități de colaborare bilaterală în acest sens, în condițiile în care, în județul Dâmbovița, există 3 uzine care activează în domeniul industriei de armament. Nu în ultimul rând, ministrul Yacoub Riad al Sarraf a precizat că există dorință și deschidere din partea statului Liban pentru ca România să fie prezentă pe piața economică din Liban, în sensul serviciilor de expertiză, pregătire și cunoștințe și nu a investițiilor financiare.

Alte domenii asupra cărora s-a convenit că există posibilitatea inițierii unor relații de colaborare sunt cele turistice, educaționale sau culturale.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!