Winnie the Pooh, interzis în China pentru că seamănă cu președintele Xi Jinping

Publicitate

Potrivit BBC News, regimul chinez a fost „nevoit” să interzică orice mențiune a „ursului galben” de pe internet datorită faptului că președintele chinez Xi Jinping arată prea mult ca Winnie the Pooh.

GIF-urile lui Winnie the Pooh au fost șterse din aplicația de mesagerie instantă chineză WeChat și orice încercare de a compune un mesaj care să menționeze ursul va da eroare.

Internauții chinezi și-au făcut de cap pe seama asemănării dintre Pooh și liderul lor Xi (față și nas rotunjit), încât regimul s-a simțit ofensat. Una dintre pozele postate pe internet, întălnirea dintre prim-ministrul japonez Shinzo Abe și Xi Jinping, a făcut subiectul unor glume – Winnie the Pooh se întâlnește cu Eeyore.

În general, în China le este interzis cetățenilor să se distreze pe seama liderilor – inclusiv pe internet, ceea ce conduce  adesea la cenzură. Pentru a contracara cenzura, internauții dezvoltă mesaje ascunse, slang și investesc frecvent în VPN-uri cu scopul de a eluda autoritățile și sistemul lor de firewall.

Cu toate că pentru chinezi este considerată – mai degrabă – o situație hilară, nu se exclude faptul că în China se încalcă drepturile omului într-un mod flagrant.

Ce părere aveți despre poza lui Xi în mașină?

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele