Vremea în Dâmbovița. Prognoza pe două săptămâni

Publicitate

Pentru mijlocul lunii februarie, meteorologii anunță în zona județului Dâmbovița o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Cele mai ridicate maxime diurne se vor înregistra în jurul datei de 8 februarie când vor fi 10 grade, iar minimele nocturne vor fi de 2 grade. La finalul acestei săptămâni, valorile de temperatură diurnă se vor situa în jurul normelor, iar cele nocturne ușor mai ridicate față de norme.

Pe parcursul săptămânii viitoare (12-18 februarie), temperaturile minime nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul normelor perioadei, respectiv intre -4 si -2 grade. Temperaturile maxime se vor menține relative constante, în jurul a 2 grade, cu o ușoară tendință de creștere spre sfârșitul intervalului de prognoză.  Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în jurul datei de 7 februarie, precum și în intervalele 9 – 11 și 13 – 14 februarie, iar pe 10 februarie cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile de temperatură vor fi negative, atât ziua, cât și noaptea. În zilele de 5 și 6 februarie și în intervalul 12 – 17 februarie, nopțile vor fi geroase, iar media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de -10 grade. Cea mai ridicată temperatură medie nocturnă, de aproximativ -4 grade, se va consemna pe data de 8 februarie. Regimul termic diurn va fi caracterizat prin valori medii cuprinse, în general, între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 7 – 10 februarie, când vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului.  Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare ca acestea să fie importante cantitativ în jurul datei de 10 februarie.

(sursa: Administrația Națională de Meteorologie)

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!