Vremea în Dâmbovița. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Publicitate

Vremea, în răcire foarte ușoară. Pentru județul Dâmbovița, meteorologii prognozează o răcire ușoară a vremii, de la cele 28-30 grade înregistrate până în data de 5 mai, vremea se va răcori și se vor înregistra temperaturi medii maxime în jurul celor normale, în medie regională de 24 de grade, în jurul datei de 8 mai, iar până spre 13 mai nu se estimează variații semnificative, media maximelor urmând a fi de 22…23 de grade.

Minimele nocturne, cu mult mai ridicate comparativ cu normele perioadei vor fi în creștere de la 8 grade spre media de 13 grade în 6 mai. Ulterior se vor întregistra valori minime medii apropiate de normalul perioadei, în marea lor majoritate situate între 10 și 13 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor însoțite de descărcări electrice va fi mai ridicată îndeosebi în unele zile din intervalul 7-13 mai.

La munte, valorile de temperatură, între 7 și 9 mai se va produce o răcire a vremii ce va determina scăderea temperaturii medii diurne spre 12 grade, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să se producă mici variații în jurul acestei valori. Regimul termic nocturn va deveni treptat apropiat de cel normal pentru această perioadă din luna mai, cu medii ale valorilor minime de 3…6 grade.  Probabilitatea de apariție a averselor, local mai însemnate cantitativ și însoțite de descărcări electrice, va fi relativ ridicată intervalul 6 – 13 mai.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!