Voluntari din Târgoviște au alergat la cursa Special Olympics. “DA, se poate face mai mult pentru copiii cu dizabilități intelectuale”

Publicitate

Sport pentru oamenii de lângă noi care s-au născut speciali

67 de alergători au participat la Maratonul București pentru a sprijini programele și proiectele Fundație Special Olympics din România- proiecte destinate persoanelor cu dizabilități intelectuale. În cursele de alergare, care au avut loc pe 14 și 15 octombrie, s-au aflat și trei voluntari din Târgoviște.

Copii și tineri cu dizabilități intelectuale au luat parte și în acest an la cel mai important maraton organizat toamna la București – Bucharest MARATHON organizat de Bucharest RUNNING CLUB. La cea de-a 10-a ediție a competiției pentru cauza copiiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale au alergat, pe 14 octombrie, 57 de persoane la trei curse. La Cursa Populară, Fun Race, s-au aliniat la start 43 de participanți dintre care 17 sportivi Special Olympics, 16 voluntari ai companiei Electrica SA, 3 membri ai echipei Special Olympics, și alți 7 voluntari La Cursa Adolescenților cu mult entuziasm au alergat 5 sportivi Special Olympics și 4 voluntari . La Cursa Copiilor au alergat doi sportivi Special Olympics și trei voluntari.

„Am fost la București alături de cei pe care zi de zi îmi propun să îi ajut cum pot eu ca și voluntar. Ca de fiecare dată, energia degajată de eveniment mi-a încărcat din nou bateriile să pot spune- DA, se poate face mai mult pentru copii cu dizabilități intelectuale. Și Eu Pot ajuta!”, a declarat Toma Gabriel Radu , voluntar al Special Olympis România și …al Asociației EU POT Târgoviște. Toma Gabriel Radu i-a avut alături pe sportivi, dar și pe fiica sa de zece ani, Daria, și pe sora unei sportive cu dizabilități intelectuale din Târgoviște, Carmen Burcea. Cu toții au alergat în Cursa adolescenților alături de alte câteva sute de tineri, iar Tomita a alergat si in Cursa populara sustinand proiectul de strangere de fonduri pentru derularea proiectelor Special Olympics .

Tot pentru Special Olympics România au alergat duminică, pe 15 octombrie, la cursele de 10km, Semi-Maraton și Maraton cinci angajați ai Electrica SA și cinci voluntari din București.

”Este prima dată când avem o echipă așa de mare într-o competiție de masă. Avem alături de noi oameni care cred împreună cu noi în potențialul nelimitat al sportivilor noștri, care văd abilitățile și care cred în puterea transformatoare a sportului”, a declarat, la rândul său, Cristian Ispas, Director Național al Special Olympics România.

Participarea la acest eveniment a fost susținută de Societatea Energetica Electrica SA.

În semn de mulțumire pentru susținerea publicului pentru programele și proiectele Special Olympics, alți sportivi, membri ai familiilor și voluntari au asigurat hidratarea prin Sponge Point, alergătorilor la Maraton, la kilometrul 38 în data de 15 octombrie 2017.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 2 ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 2 aprilie, ediția a 6-a a OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON din 13-14 mai, precum și cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 14-15 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!