Voluntari ai Crucii Roșii Dâmbovița, la marșul Fiaccolata 2019 – Solferino, organizat la 100 de ani de Cruce Roșie și Semilună Roșie

Publicitate

Crucea Rosie Italiană organizeaza o tabără în Solferino, pentru a marca evenimentele petrecute în 24 iunie 1859 și anume bătălia ce a influențat apariția cărții “O amintire de la Solferino”, scrisă de Henry Dunant, părintele Crucii Roșii – lucrare în care se propunea înființarea organizației care protejează și ajută răniții pe câmpul de luptă.

Având în vedere importanța evenimentului din acest an – 100 de ani de la fondarea Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Crucea Roșie Română va organiza o delegație importantă de voluntari din toată țara – formată din 50 persoane – ce va participa la evenimentul central, și anume ”Fiaccolata 2019”. Acesta este un marș de cca 15 km la care participă voluntari de Cruce Roșie din toată lumea.

Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița va fi reprezentată la acest eveniment de patru voluntari activi ce s-au remarcat de-a lungul ultimilor ani prin participarea efectivă în derularea programelor principale ale Filialei (Social, Logistică, Sănătate, Dezastre și prim ajutor): Adrian Radu, Bogdan Neculăiescu, Romeo Damian Di Chiarra și Corina Dulea.

Participanții vor fi cazați în Tabara Castiglione delle Stiviere, o tabără pentru aproximativ 1.000 de persoane cu spații dedicate pentru masă, spații pentru activități specifice în zona Ghisiola din Castiglione delle Stiviere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!