Volei | CSM Târgoviște s-a calificat în optimile Challenge Cup | FOTO

Publicitate

Ionuț Parghel
Echipa de volei feminin CSM Târgoviște a pășit cu dreptul în noul an! Aseară, pe teren propriu, formația dâmbovițeană și-a asigurat calificarea în optimile de finală ale Challenge Cup, după ce a învins cu 3-0 pe Levski Sofia, în manșa secundă a 16-imilor.

În fața a 1 000 de spectatori, elevele lui Guillermo Naranjo și-au arătat superioritatea și-au obținut mult doritul succes în doar trei seturi, la capătul a 73 de minute de joc. Târgoviștencele au transpirat destul de serios până au devenit învingătoare în prima manșa (25-23), după care în următoarea, gustul victoriei a apărut ceva mai ușor (25-16). Dâmbovițencele s-au întrebuințat destul de serios și în setul al treilea, când s-au impus cu 25-22, dar la capătul căruia a survenit și bucuria calificării în optimile întrecerii continentale. În disputa de aseară, în care Levski a arătat ca fiind o echipă destul fragedă și necoaptă, Milagros Collar a fost liderul din teren al formației dâmbovițene. Căpitanul CSM-ului a fost de neoprit în cea mai mare parte a disputei, devenind cea mai bună marcatoare a meciului, cu 17 reușite. De asemenea, după prestația arătată, voleibalista spaniolă poate fi considerată și MVP-ul disputei în urma prestației de la fileu. A doua marcatoare a meciului a fost căpitanul lui Levski, Miroslava Paskova (14), iar al doilea killer al CSM-ului s-a numit Erin Fairs, cu 11 puncte realizate. Așadar, dâmbovițencele au câștigat dubla manșă cu gruparea bulgară, cu scorul general de 6-1. Echipa de lângă Turnul Chindiei va da piept în optimi cu învingătoarea duelului dintre Logrono (Spania) – Olympiacos Pireu (Grecia). În primul joc dintre cele două formații, jucat în Spania, echipa elenă s-a impus cu 3-2 și astfel păstrează prima șansă la calificare. Disputa cu Levski a reprezentat pentru CSM Târgoviște o bună verificare înaintea examenului cu CSM București din campionat, de pe teren propriu, programat pe 15 ianuarie, de la ora 17,30.

CSM Târgoviște – Levski Sofia 3-0 (25-23, 25-16, 25-22)

CSM: L. Sousa – Ziegler (4 p), L. Durr, V. Hroncekova (5), D. Smith (3), E. Fairs (11), A. Roșca (3), D. Calotă, M. Collar (17), R. Marciu (3), S. Wojcieska (4). Antrenor: Guillermo Naranjo.
Levski: V. Rachkovska (5), K. Petrova, Z. Yaneva (2), M. Yordanova (3), M. Paskova (14), K. Dimitrova (1), D. Dimitrova (1), G. Georgieva, M. Krasteva (8), K. Guncheva (2). Antrenor: Radoslav Bakardzhiev.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!