Vizită de lucru a unei delegații din Moldova la Consiliul Județean Dâmbovița

Publicitate

Ieri, 6 iulie 2017, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a primit vizita de lucru a unei delegații din Raionul Ialoveni, Republica Moldova, condusă de președintele Consiliului Raional Ialoveni, Anatolie Dimitriu, în vederea analizării obligațiilor financiare aferente acordului – cadru de finanțare a construcţiei grădiniţei de copii din comuna Ruseştii Noi, prezenți fiind atât ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, cetățean de onoare al Raionului Ialoveni, cât și deputatul Corneliu Ștefan.

La întâlnire au mai participat vicepreședinții CJD, Claudia Gilia și Alin Manole, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, Ion Sorin și Cristina Stroe, precum și membrii unității de implementare a proiectului.
În baza bunelor relații de colaborare dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, stabilite prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 107/22.04.2015, privind aprobarea înfrăţirii Judeţului Dâmboviţa din România cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova și Decizia Consiliului Raional Ialoveni nr. 02-03/26.03.2015, anul trecut, prin Hotărârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 61/17.02.2016, s-a aprobat finanțarea proiectului ,,Construcție grădiniță de copii în comuna Ruseștii Noi, Raionul Ialoveni, Republica Moldova” și acordul – cadru de finanțare a acestuia.
În contextul în care obiectivul de investiții urmează a se finaliza la sfârșitul lunii august a acestui an, părțile semnatare ale acordului – cadru de finanțare au clarificat, în cadrul întâlnirii de astăzi, ultimele detalii cu privire la implementarea cu succes a acestui proiect. Alte subiecte abordate au vizat extinderea relațiilor de colaborare între cele două părți în domeniul educațional și cel al mediului de afaceri. Sunt vizate, în acest sens, atât schimburile de experiență între profesori, cât și facilitarea accesului pe piața forței de muncă.
În urma rectificărilor bugetare, valoarea totală a proiectului este de 1.100.150,01 lei (din care contribuţia Raionului Ialoveni este de 319.813,9 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 780.337,11 lei, din care:
– pentru anul 2016, contribuţia Consiliului Raional Ialoveni a fost de 45.813,80 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 421.996 lei;
– pentru anul 2017, contribuţia Consiliului Raional Ialoveni este de 274.000,10 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa este de 358.341,11 lei.
Față de valoarea inițială aprobată, suma totală alocată proiectului s-a redus cu 151.242,99 lei.
Alături de președintele Anatolie Dimitriu, din delegația Consiliului Raional Ialoveni au mai făcut parte Victor Bânzari – vicepreședinte și Angela Trofim – șeful Serviciului Contabil – Aparatul președintelui.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!