Viaţa în Moreni, tot mai grea! Morenarii îşi pierd speranţa că lucrurile se vor schimba în bine. “S-a ales praful”

Publicitate

Anii au trecut, iar în Moreni nu s-a înregistrat niciun progres, ba, mai rău, viaţa a devenit din ce în ce mai grea, spun locuitorii oraşului care a găzduit cantităţi bune de petrol. „Aurul negru” nu a transformat Moreniul într-un Dubai al României, ba chiar nici nu se simte, economic vorbind, că ar fi fost bogat în această resursă atât de importantă şi de căutată la nivel global.

Doar nuanţa se simte, brun-negricioasă, căci viaţa nu este deloc impregnată cu culori vii în oraşul de pe malurile Cricovului Dulce. Locurile de muncă lipsesc, mulţi fiind nevoiţi să lucreze prin alte părţi, străzile sunt un chin pentru şoferi, trotuarele s-au măcinat şi ele de-a lungul timpului, câinii se înmulţesc pe fiecare zi, iar speranţa că lucrurile vor fi mai bune pe viitor moare încet-încet. Că e de vină administraţia, că investitorii sau investiţiile nu prea se lipesc de Moreni, e prea puţin important. Morenarii simt că în oraşul lor viaţa este brun-negricioasă, nici măcar cenuşie. „Nume cu rezonanţă în istoria petrolului românesc, important centru al industriei extractive a petrolului în trecut şi azi, al industriei constructoare de maşini, a textilelor şi utilajelor complexe”, aşa începe descrierea Moreniului pe Wikipedia. A fost un nume şi în fotbalul românesc, pentru o perioadă, reuşind chiar să joace în Liga Campionilor, într-un duel fantastic cu FC Porto. Din păcate, rezonanţa s-a dus şi a rămas, spun cetăţenii, doar praful.

Locuitorii oraşului Moreni nu simt că autorităţile sunt aproape de ei, pentru că problemele sunt aceleaşi de la an la an şi rămân nerezolvate, chiar dacă nu au ratat niciun moment de a-şi exprima nemulţumirile pe toate căile posibile. “Viaţa este tot mai grea aici, nu ai loc de muncă şi nu ai nicio perspectivă. Cei tineri pleacă în alte părţi, pentru că aici nu au niciun viitor. Străzile sunt pline de gropi, este un dezastru total. Alte orăşele din ţară au mai progresat cât de cât, dar Moreniul parcă este al nimănui, parcă e o stafie. Nu cred că va fi mai bine. S-a ales praful”, a spus un morenar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!